Uczniowie klasy VII naszej szkoły, w dniu 8 czerwca bieżącego roku, wybrali się wraz z nauczycielką Teodozją Turaczy na wycieczkę rowerową do Myśliwskiej Szczechy. Celem eskapady było spotkanie zawodoznawcze z przedstawicielem profesji kucharz i kelnerka.
Na początek, gdy dotarliśmy na miejsce, szef kuchni opowiedział nam o tym, jak wygląda na co dzień praca w jego zawodzie. Jakie młody człowiek musi mieć predyspozycje, by zajmować się przygotowywaniem posiłków. Opowiedział również o swojej drodze do zawodu, o takich małych zadaniach kulinarnych, od których zaczęła się jego pasja.
Drugą ciekawą osobą, która zechciała nam o swojej pracy opowiedzieć była pani kelnerka. Ona z kolei opowiadała o tym ,co musi wiedzieć, umieć i jak się zachować , by pozyskać sympatię klientów.Każdy z tych zawodów wymaga dokładności, staranności, cierpliwości i odpowiednich predyspozycji, także zdrowotnych.
Ostatnia część naszej wycieczki miała charakter rozrywki; zajadaliśmy pizzę( i nie tylko), rozmawialiśmy, a w końcu odwiedziliśmy mini zoo i osiołka Wieśka.
Wycieczkę zaliczamy do udanych.